Tortellini in brodo eller precis vad min själ behöver just nu.

Jag snubblade på målsnöret och jag är så himla, himla ledsen. Du vet det där jobbet jag verkligen verkligen ville ha?! Jag fick det inte…och jag är i chocktillstånd. Jag trodde verkligen nu sista veckan att det var mitt, att jag hade det som i en liten ask, men nu sitter jag här och känner mig tillintetgjord och faktiskt lite lurad. Ja, det är bara ett jobb, jag vet, men för mig var det allt jag behövde just nu för min självkänsla klarade inte fler motgångar… Nåja, det är bara att sopa ihop resterna av självkänslan och ta nya tag, men faaan vad less jag är, vad jag har gråtit och vad jag vill strunta i allting och flytta ut i koja i skogen och bara bittra! Det skulle vara så trevligt om livet kunde sluta jäklas med mig nu, börjar ledsna.
Och inte nog med det, när jag sätter på spisen för att laga middag idag så slog jordfelsbrytaren av all ström, den spisplatta jag använder mest har gjort sitt, fast det är klart den har slitit som ett djur åt mig.
Så när själen och spisen är trasiga behövs comfort food mer än någonsin och här kommer ett suveränt recept på det, tortellini i buljong med kyckling och salladskål.

Tortellini in brodo

1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
250 g kycklingfilé
1 liter vatten
3 msk kycklingfond
1 lagerblad
Några persiljestjälkar
1 tsk hela vitpepparkorn

2 dl strimlad savojkål (jag hittade ingen på mitt värdelösa Coop så det blev salladskål, funkade det med)
250 g färsk tortellini eller annan fylld pasta (jag använde med ostfyllning)
Riven parmesan

Finhacka löken. Skär moroten och selleristjälken i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja (ca 1 msk) i en tjockbottnad kastrull tillsammans med de hela kycklingfiléerna utan att det får färg. Håll i vattnet och fonden och låt koka upp. Skumma av. Tillsätt lagerblad, persiljekvistar och vitpepparkorn. Låt koka i ca 30 minuter.
Ta upp kycklingfiléerna och håll dem varma. Sila buljongen. Låt buljongen koka upp igen och tillsätt kålen, låt koka i ca 5 min. Tillsätt tortellinin och låt koka enligt anvisningar. Strimla kycklingfiléerna och fördela i djupa tallrikar eller soppskålar. Häll i buljongen med kål och pasta. Strö över färskriven parmesan.

Smaklig spis!

IMG_0550

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *